Бюро moll T7 е отличено сред 5200 продукта с престижната награда за качество на дизайна RedDot

cooltools_moll-T7_reddot_pink_2000c

Бюро moll unique T7 беше наградено с престижната награда Red Dot, която е международно отличие за качество на дизайна.  В категорията „продуктов дизайн“ бяха регистрирани 5200 продукта и иновации от 57 държави. Само най-добрите продукти, отличени от международно жури, получават престижния печат.
Това е второто отличие за unique след номинирането му за наградата за Немски дизайн.
Бюро moll unique T7 съчетава неподвластен на времето дизайн с възможности за промяна. Може да бъде поставено навсякъде (и в детската стая, и в дневната, и в офиса) и да се впише в интериора без да се натрапва. Най-голямото предимство е, че освен с отличен дизайн, бюрото е и ергономично.
Журито се състои от 41 експерта от целия свят. Членовете се подбират много внимателно, по строги критерии и ясни правила. В журито влизат професори по дизайн, специализирани журналисти и доказани дизайнери на свободна практика (без тези, които работят за компании или участват с продукти).

Всеки продукт се оценява справедливо по строги критерии като степен на иновация, качество на производство, функционалност и екологичност, по проект и на живо. „Победителите в конкурса показаха не само качествен дизайн, но и доказаха, че добрият дизайн е неразделна част от иновативните продуктови решения.“ – проф. д-р Peter Zec, основател и председател на конкурса. 

 

За наградата Red Dot:

За да се оценят професионално всички номинации, наградата се присъжда в 3 направления: Продуктов дизайн, Комуникационен дизайн и Концептуален дизайн.  Конкурсът се организира от Design Zentrum Nordrhein Westfalen, Есен, Германия. Концепцията е разработена през 90-те години на 20-ти век от проф.д-р Peter Zec, който и в момента е изпълнителен директор. През 1995 г. за първи път се събира жури, което да оцени продуктите и да отличи най-добрите и оттогава наградата е символ за качество на дизайна. През 20015 г. конкурсът има повече от 17 000 участници, което го прави едно от най-големите дизайнерски събития в света. Повече за конкурса – на  www.red-dot.org.